Moj profil

8 omiljenih ljetnih recepata s beze korama

Lagane i prozračne ljetne deserte sa sezonskim voćem poput meringue torte ili ledenog vjetra, ne možemo zamisliti bez beze kora.

Savršena uravnoteženost deserta s beze korama izvrsno se postiže sezonskim voćem, jer kore od bjelanjaka i šećera u kombinaciji s kiselkastim notama donose harmoniju okusa. Iako se spremaju od dva osnovna sastojka, potrebno je samo usvojiti neka osnovna pravila prilikom njihove izrade. A jedno od njih je da je smjesa spremna za termičku obradu kada možete okrenuti zdjelu naopako, a da sadržaj ostane unutar zdjele.  Uz to, kore je potrebno više sušiti, nego peći, jer prilikom pečenja na višoj temperaturi postoji mogućnost da će popucati. Nudimo vam nekoliko ideja da se okušate u izradi ove osvježavajuće slastice, koja osim što je ukusna otvara mogućnost da izrazite svoju kreativnost dodatnim ukrašavanjem i izborom omiljenog voća.

Meringue torta

Pjenasta torta isprepletenih okusa koja se otapa u ustima je Meringue torta. Komadići kora izlomljeni na sitnije dijelove izvrsna su ideja za dekoraciju.

Vanilija meringue košarice

Beze kore vole mascarpone kremu, a također vole i voće. Objedinite ih u vanilija meringue košaricama i uživajte u desertu savršenog okusa.

Beze kolač sa ribizlama

Lagan i prozračan kolač od beze kora sa sezonskim voćem je ostvarenje ljetnog sna. Upotrijebite li ribizle dobit ćete desert osvježavajućeg okusa - beze kolač sa ribizlama.

Lemon meringue pie

Savršena američka klasika za sve ljubitelje limunastih slastica skriva se u omiljenom Lemon meringue pie. Vjerujemo da će ispuniti i vaša očekivanja.

Beze - malina kolač / torta

Neovisno tome želite li da oblikom na tanjuru više podsjeća na kolač ili tortu, beze - malina kolač / torta okusom neće razočarati. Spoj bijelih kora, kreme od kiselog vrhnja i milerama te marmelade čini ovaj desert omiljenom ljetnom slasticom.

Čokoladna beze torta

Svi obožavatelji znaju da čokolada može gotovo u svaki kolač, a kandirana trešnja uvijek može na vrh torte. Tako je i s čokoladnom beze tortom, toliko atraktivnom da ćemo je najprije malo promatrati s obožavanjem.

Ledena rolada sa malinama

Nemojte niti dvojiti hoće li netko zatražiti komad više. Kremasta ledena rolada s malinama prije će nestati s desertnog tanjurića nego se otopiti, koliko god bio vruć dan.

Mini ombre Pavlova torta s jagodama

Hrskava izvana, mekana iznutra, obogaćena voćem i šlagom - pogađate riječ je o jednoj od najpopularnijih ljetnih torti. Od mnoštva recepata na našoj Coolinariki mi smo izdvojili neodoljivu Mini Ombre Pavlova torta s jagodama, a koja će zahvaljujući svom trendi izgledu biti zvijezda svakog slatkog stola.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.