Moj profil

7 neodoljivih torti s jagodama koje oduzimaju dah!

Ima li ljepšeg načina za izražavanje emocija, nego cvijećem i slatkišima? Budući da nam je omiljena ruža – jagoda, a omiljena slastica – torta, spojili smo ih u jedinstven osjetilni užitak.

Jedva smo je dočekali vidjeti na tanjuru, jer jagoda je neiscrpan izvor inspiracije u brojnim desertima. Ovoga smo puta odlučili ovo sezonsko voće predstaviti u tortama. U nekima je glavni sastojak, a u drugima točka na i, odnosno ukras na  samom tronu, gdje opravdano i caruje. Kako i sama izreka kaže, nije pametno baš grlom u jagode, ali zato punom žlicom smijemo zagrabiti ovu omiljenu proljetnu rumenu slatkicu.  

Torta s jagodama, kremom od vanilije i šlagom

Stotine je mogućih kombinacija, a vi izaberite svoju savršenu, s kremom, šlagom, crnom ili bijelom čokoladom. Prvi plodovi mogu se naći već u svibnju pa je ovo još jedan razloga da isprobate tortu s jagodama, kremom od vanilije i šlagom. Čim se tržnice zarumene, imate savršen argument za napraviti ovu tortu. Jednostavna je za pripremu, a potrebno je svega nekoliko sastojaka da biste uživali u torti čiji su glavni aduti jagode, krema od vanilije i šlag.

Karibska torta od jagode

Laganu, kremastu i prozračnu tortu, idealnu za osvježenje, zamišljamo sa sezonskim voćem. Već sam pogled na Karibsku tortu od jagoda, oduzima dah. To je razloga zašto je ova kremasta i sočna torta s jagodama pri vrhu najdražih proljetnih torti za svečane prigode. Otkrijte sami zašto nosi tu titulu.

Kapri torta s jagodama

Zašto ne biste već danas provjerili koliko ste maštoviti? Savršena namirnica za takav eksperiment je jagoda, a izazov koji postavljamo je Kapri torta s jagodama. Dodatnu pažnju posvetite ukrašavanju, a umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.

Philadephia torta od jagoda

Tamna čokolada dokazano je savršena u kombinaciji s jagodama, ali za kompletan užitak u Philadelphia torti od jagoda i bijele čokolade, potrebno je samo malo strpljenja dok se dobro ohladi. Prije serviranja obavezno je ukrasite svježim jagodama. Nagrada će biti posebna torta u kombinaciji s kremastim sirom i komadićima voća. Jagodičasti užitak je zajamčen, jer doslovno se topi u ustima.

Voćna kremasta torta od jagoda

Od listova jagode može se prirediti čaj iznimnog mirisa i arome. Ima niz zdravstvenih blagodati pa pomaže protiv visokog tlaka, u borbi protiv stresa te daje i energiju mišićima. A mi uz sve to cijenimo i njezinu slatku stranu, baš poput voćne Voćne kremaste torte od jagoda. Za njezinu pripremu ne trebate uključiti pećnicu pa je idealna za pripremu u ljetnim mjesecima. Već zamišljamo kako zubi tonu u osvježavajući voćnu strukturu, a pogled na svijet dobiva ružičastu notu.

Jagode i čokolada

Ova kombinacija nikada ne dosadi, jer jagode i čokolada čine idealan par i zajedno se stapaju u cjelinu savršenog okusa. Iako mnogi smatraju da čokolade nikada dovoljno, bitno je znati idealan omjer. Torta od jagoda i čokolade idealna je da se poigrate slatkim ukrasima od dva omiljena sastojka.

Strawberry Chocolate Truffle cake

Desert od prvog voća i dobro društvo, dovoljno je da se upustimo u ovu jagodičastu avanturu i zasladimo dan svima koje volimo. Strawberry Chocolate Truffle cake budi slatkoljupce u nama. Iznenadit će vas jednostavnost pripreme ovog truffle deserta, ali i profinjen, čokoladni okus koji dolazi do izražaju zahvaljujući iznimnoj ganache kremi koja zajedno s jagodama dominira ovom slasticom, čineći je neodoljivom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.