Moj profil

28 previše slasnih mesnih jela

Kada oko ručka pregovarate s ljubiteljima mesnih zalogaja kojima zelenilo na tanjuru više služi u dekorativne svrhe, onda vjerojatno dobro poznajete ovu tematiku.

Na spomen primamljivog i slasnog komada mesa na tanjuru, svim mesoljupcima rastu zazubice. Osim što je riječ o namirnicama bogatim bjelančevinama, priprema mesa nudi niz mogućnosti, ovisno jesu  li vaši afiniteti na strani roštilja, pećnice, kuhanog, pirjanog ili pak birate pohano. Sklonosti također variraju od one prema tamnom ili svijetlom mesu pa do opredijeljenosti za priloge koji najbolje odgovaraju omiljenom mesnom zalogaju.

Neovisno o dosadašnjem iskustvu u kuhinji, ponekad sve ne ispadne baš kako treba, ali kada je priprema mesa u pitanju, želimo igrati na provjereno i sigurno. Pomno izabran komad mesa već je jamstvo uspjeha, a sve dalje ovisi o vlastitim preferencijama, a ponekad i maštovitim kombinacijama. Bez obzira želite li se poigrati s okusima pa mesne zalogaje kombinirati s voćem, medom ili slatkim umacima ili se pak držati klasičnih mesnih pečenja, inspiraciju možete pronaći među sljedećim receptima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.