Moj profil

Moj prvi Čokolino

Naše Supermame su podijelile s vama svoje utiske, ili bolje reći, utiske svoje djece kada ih je na stolu dočekao Čokolino Baby, a kako su bebe i pokoji klinac odreagirali, procijenite sami.

Kada se vratite u djetinjstvo, sigurne smo da je jedna od uspomena i Čokolino. Neki i u odrasloj dobi doručkuju ili poskrivečki večeraju upravo taj čokoladni užitak dok djeca spavaju. Sam okus i miris vraćaju u ona bezbrižna vremena. Ono što nas je posebno razveselilo je novi Lino proizvod – Čokolino Baby, pogodan za bebe od 6 mjeseci starosti. Pitate se kako je to moguće? Pa jednostavno, bez šećera i bez čokolade. Sastoji se od 5 vrsta žitarica i kakaa. A vrlo važno je napomenuti kako sadrži i folnu kiselinu koja je od samih početaka izrazito važna za razvoj naše djece. Priprema se s vodom, za razliku od klasičnog Čokolina koji se kombinira s mlijekom. Bebe ga jednostavno obožavaju! Naše Supermame su podijelile s vama svoje utiske, ili bolje reći, utiske svoje djece kada ih je na stolu dočekao Čokolino Baby, a kako su bebe i pokoji klinac odreagirali, procijenite sami.

Emilija (@skare_i_makaze) – “Sama riječ Čokolino asocira me na djetinjstvo. Musava lica i fini okus kakaa je ono što je obilježilo moje odrastanje. Kod nas doma bilo je onih koju su ga voljeli “na rijetko” ili “na gusto”. Danas starijem sinu pripremam rijeđi Čokolino a mlađem gusti jer još uvijek nije potpuno savladao korištenje žličice, a i prstićima je slađe papati. I za nas je novost ovaj novi Čokolino bez šećera koji se spravlja s vodom. Jednaki, neodoljivi okus kakaa, a zdraviji i lagan međuobrok za malene i one nešto veće.”

Irena (@ira_home) – “Osmišljavanje zdravog obroka za najmlađe svakodnevni  je zadatak svake mame. Izazov je tim veći kada je dijete u fazi dohrane, a pogotovo u fazi kada samo odlučuje što će jesti. Osim što pripremljena hrana isprva mora zadovoljiti nutritivno, čeka se i ocjena djeteta: ponajprije vizualna , a zatim je presudan trenutak prvog zalogaja i okusa. Moram priznati kako je većina mog vremena utrošena upravo u osmišljavanje i pripremu raznih vrsta obroka jer kćerkica Stela, sa svojih sad već 2 i pol godine, još uvijek tvrdoglavo odbija većinu pripremljenih obroka, a devetogodišnji sin Ivan uvijek traži nešto novo i ukusno. U ovoj svakodnevnoj borbi, izrazito mi je bitna i vremenska dimenzija pripreme poglavito jutrima kada se spremamo za posao, školu i/ili vrtić i raspoloživog vremena je vrlo malo.
Stoga me posebno razveselila vijest kako je Podravka stavila na tržište novu varijantu dobro nam poznate žitno mliječne kašice – Lino Čokolino Baby bez dodanog šećera. 

Kao strastvena ljubiteljica Čokolina i roditelj kojemu je izrazito bitna kvalitetna, uravnotežena i zdrava prehrana djece, s oduševljenjem sam prihvatila ovu varijantu prilagođenu upravo najmlađima – bez dodanog šećera. Kašica je namijenjena djeci od navršenih 6 mjeseci nadalje te se vrlo brzo može uvesti u fazu dohrane. Iako se priprema s vodom, radi se u mliječnoj kašici jer sadrži punomasno mlijeko u prahu. Jedan obrok od 30 g pahuljica i 120 ml vode sadrži ukupno 122 kcal, vitamine A, B1, B2, B6, D, niacin, folnu kiselinu, te kalcij. Kašica sadrži 5 vrsta žitarica: pšenicu, zob, kukuruz, rižu i heljdu i time ovaj obrok nutritivno i energetski potpuno zadovoljava u fazi rasta i razvoja djeteta. U fazi dohrane, jedan obrok Čokolina Baby zamjenjuje jedan mliječni obrok. Priprema je vrlo lagana i brza: vodu je potrebno prokuhati i ohladiti na 50 stupnjeva Celzijevih te umiješati 5 velikih žlica Čokolina Baby. U nedostatku vremena ova karakteristika je dodatni plus, jer je svjež obrok u privlačnoj boji čokolade spreman u trenu i njegova se konzumacija sa nestrpljenjem očekuje. U trenucima kada nam stoji više slobodnog vremena na raspolaganju, priprema obroka je zajednička i pretvara se uigru i zabavu. U našoj obitelji, Čokolinu Baby ne mogu odoljeti ni mali ni veliki, te se i nas roditelje često može zateći kako sa oduševljenjem uživamo, sada i bez grižnje savjesti, u Čokolinovom okusu djetinjstva.”

Jelena (@truba_i_medo) – “Bila sam uzbuđena probati novi Čokolino Baby! I sad napokon jesam. Meni osobno su tekstura i okus jako slični originalnom, samo je Baby varijanta manje slađa što je i logično jer je napravljena bez dodanog šećera, a to je uvijek pozitivna stvar. A kako se svidio mojim klincima? Recimo da ga Adam, koji je trenutno vrlo izbirljiv i čije nepce baš traži nešto slatko, nije pojeo s tolikim guštem kao Kala. On je dobro upoznat s čokoladnim okusom i voli slađe. Kala je pak vrlo ozbiljno navalila i nije stala dok zdjelica nije ostala „polizana“. I tražila još. Naravno, nas navikle na originalan okus (i općenito zaslađene proizvode) Čokolino baby teško da će preobratiti, no mi ni nismo oni za koje je on osmišljen. Onim najmlađima, koji tek otkrivaju okuse, ovo bi svakako bilo zanimljivo.Kakao i žitarice super su okusi za djecu, a činjenica da nema dodanog šećera će oduševiti njihove mame koje sada imaju zdraviju verziju omiljenog obroka. Super opcija za bebe i mame!”

Sonja (@littlemisstwiggyblog) – “Čokolino je još dan danas jedan od meni dražih obroka prije spavanja, mogla bih ga uvrstiti i u cmofort food, jer kada mi treba malo nježnosti i maženja, sam okus me vrati u doba kada sam bila djevojčica. Moj stariji sin je ljubitelj čokoladnih napitaka i obroka, tako da nam je Čokolino jedna od opcija koju često odabere za večeru. Mlađi sin je tek krenuo s dohranom. Iako se nisam držala tablica namirnica koje se daju prve, a među njima su žitarice, nego smo krenuli s povrćem i voćem, sada je došao trenutak da uvedem žitarice. U tom trenutku mi je savršeno došao Čokolino Baby jer je upravo to ono što mu želim uvesti. Bez šećera, što mi je u ovoj dobi izrazito važno, bez dodataka, s kakao umjesto čokolade, bogat folnom kiselinom. A okus, okus je onakav zbog kojeg moj maleni slasno cmakće i hvata žličicu za “još” dok papa svoju večeru.”

Izvor: Supermame.hr

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.