Moj profil

Znamo kako u samo 3 koraka učiniti vaš „kraljevski tron“ savršeno čistim

Proljeće često podrazumijeva veće zahvate čišćenja, kako cijele kuće tako i vaše kupaonice. Međutim, postoje mjesta koja traže stalno održavanje, a zasigurno bismo ih voljeli izbijeći.

Kada bi trebali izdvojiti dijelove u kući koje najmanje volimo čistiti, na prvom mjestu redovito je čišćenje i održavanje čistoće WC školjke. To ne čudi, jer nam često djeluje kao jedno od prljavijih mjesta u našoj kući, a ono što želimo je da uvijek odiše svježinom, čistoćom i higijenom. Kako je to i mjesto koje često koriste naši ukućani, želimo se riješiti i malih nevidljivih sustanara, koji se često zavuku upravo u WC školjku - bakterija.

Osim sredstava za temeljito čišćenje, kada mnoge domaćice osobito vikendom temeljito počiste cijelu kupaonicu s osobitom pažnjom na WC školjku, već idućih dana nestaje svježina i miris. Kako onda olakšati čišćenje i održavanje WC školjke? Pronašli smo saveznika u tome da miris i čistoća budu stalni gosti, nakon svake upotrebe WC školjke i puštanja vode, a bakterije se svedu na minimalnu razinu. Evo par jednostavnih i laganih savjeta kako da održite čistoću i higijenu vaše WC školjke tijekom cijeloga tjedna:

1. Za miris i svježinu u zahodskoj školci koristite što manje predmeta koji nakupljaju bakterije

Jednom kada ste temeljito očistili sve dijelove WC školjke, od unutrašnjosti do zahodske daske, održavajte čistoću cijeli tjedan. Često smo navikli u WC školjku stavljati mirise i osvježivače u plastičnim košaricama. Međutim, upravo te košarice mogu postati rasadnik bakterija i nečistoće. Uz novu formulu Duck Fresh diskova, dovoljno je pritisnuti gumb na aplikatoru koji aplicira gel izravno na unutarnju stijenku vaše zahodske školjke. Osim što je iznimno jednostavno za uporabu, svakim puštanjem vode oslobodit ćete miris svježine. Duck Fresh diskovi dolaze u tri mirisa: osvježavajući miris limete, morski miris Marine i cvjetni miris lavande. Koji god da odaberete, temeljito će očistiti i osvježiti unutarnji dio zahodske školjke i za sobom ostaviti dugotrajan miris svježine.

2. Koristite sredstva koja ne ostavljaju tragove na zahodskoj školjci nego samo dugotrajnu svježinu i miris

Kod korištenja dezinfekcijskih sredstava za zahodsku školjku često smo svjedoci tragova sredstva za čišćenje na stijenkama. Uz Duck Fresh diskove takvih tragova nema: nakon svakog puštanja vode ostaje samo čista WC školjka i dugotrajan miris. Iako se diskovi čine malima, njihova djelotvornost je neupitna. Postavite gel na mjesto unutar školjke kojim prolazi mlaz vode i uživajte u svježini i čistoći koju ostavlja!

3. Redovito čistite sve dijelove vaše zahodske školjke

Uz miris i higijenu osvježivača u zahodskoj školjci, svakako ne zaboravite temeljito očistiti vašu školjku i izvana i iznutra. Osobito je važno očistiti zahodsku dasku i poklopac, kao i vanjski dio školjke, kako bi imali savršeno čistu i blistavu zahodsku školjku: za čistoću i miris unutarnjeg dijela školjke pobrinut će se Duck Fresh, a za ostatak je dovoljno jednom do dva puta tjedno temeljito počistiti sve dijelove zahodske školjke.

Autor fotografija Envy

Promo članak