Moj profil

Upoznajte Air Fryera: pametan, poslušan, brz, pouzdan i pun dobrih recepata

Postoji fama da za pripremu zdravog obroka treba više vremena, kojeg nitko baš nema, pa onda radije tražimo instant rješenja. Da pitamo barem 100 prolaznika bi li danas voljeli pojesti nešto zdravo, ne sumnjamo da bi itko odbio

Zbog ubrzanog života i manjka slobodnog vremena većina ljudi će dnevni obrok češće potražiti na meniju brze hrane i dostave. A zapravo nam treba samo vrijedna informacija i konkretno smart rješenje! Preciznije treba nam jedan smart ”frajer”. Njegovo pravo ime je Mi Smart Air Fryer 3.5 L, a radi se o Xiaomi pametnom kuhinjskom gadgetu za pripremu hrane koji radi na vrući zrak i s njim upravljate aplikacijom.

Evo kako Mi Smart Air Fryer može olakšati život!

Putem mobilne aplikacije pekaču ćete zadati vrijeme rada, program i temperaturu, a on će vas obavještavati u kojoj je fazi, kad je vrijeme da malo promiješate. Uz to, u aplikaciji ćete naći i stotinjak recepata opisanih korak po korak koji će vam olakšati njegovo korištenje. Među receptima može se naći sve - od paste i pizze, preko pečenja mesa ili grilanja morskih plodova, a i ponuda kolača je gotovo neočekivano bogata. Također, možete upisati i svoje recepte.

Savršeno sređen vaš Mi Home

Popis onoga što ovaj pekač može učiniti vrlo je impresivan, no iznad svega je Xiaomi ekosustav čiji je dio i sam pekač. Ekosustav omogućava da se s jednog mjesta može upravljati baš svakom opcijom pametnih Xiaomi gadgeta. To znači, ako imate fryera, usisavač i romobil, sa svima njima možete sofisticirano komunicirati putem jedne Mi Home aplikacije na mobitelu.

Air Fryer je baš izvrsno rješenje za brzi zdravi ručak

Ideja pekača je da pomoću vrućeg zraka kuha brže i zdravije. Temperatura pekača može se podesiti od 40 do 200 stupnjeva, a osim “prženja” i pečenja, poslužit će i za odmrzavanje hrane. Putem wi-fija povežite ga s mobitelom i odaberite hoćete li pečenje pokrenuti automatski ili manualno.

Kada je pečenje napola gotovo pekač će vam signalizirati kako je vrijeme da hranu malo promiješate ili okrenete - odlična stvar za zaboravne i one sklone prekuhanoj hrani.

Pekač sadrži posudu za pečenje veličine 3,5 litre što je dovoljno prostora za pripremu porcija za 4-5 osoba. Opremljen je i gril rešetkom koja služi za kombinacije, ako pečete istovremeno meso i povrće. Kako se kuhanje odvija putem vrućeg zraka bitno je da hrana ne bude natrpana - jer to će spriječiti da zrak cirkulira ravnomjerno.

Na samom dnu je odvojiva šupljikava ravna ploha koja služi da se odvoji ulje koje se iscijedi iz namirnica. Ovakvim procesom smanjit će se masnoće u hrani, što znači da ćete unijeti manje kalorija.

Posuda u kojoj se hrana “kuha” je presvučena non-stick slojem pa se namirnice neće lijepiti za posudu, a kad je hrana gotova, potrebno je samo isprazniti posudu i oprati je u suđerici.

I sve je na dobroj organizaciji za koju uopće ne treba puno vremena. Prije posla pripremite namirnice i  posložite ih u posudu. Na mobitelu podesite kad želite da vas čeka friško spremljen i vruć ručak. Ako shvatite da ćete ipak kasnije doći doma možete promijeniti početak kuhanja. A ako stignete koji minut ranije status kuhanja možete provjeriti i glasovnom porukom. Jer sa Xiaomi Mi Smart Air Fryerom može se glasovno komunicirati, zadati mu da počne, pauzira ili javi preostalo vrijeme kuhanja.

Air Fryer je, dakle, pametan, poslušan, brz, pouzdan i pun dobrih recepata. La vita è bella.

Promo članak