Moj profil

Top 5 poslastica s Lino Ladom u kojima ćeš uživati ovo ljeto!

Inspiraciju za ove brze i pristupačne recepte pronašli smo u teglicama neodoljivih okusa Lino Lade, bez kojih je svako doba godine draže i slađe, pa tako i ljeto.

Mnogo smo se puta uvjerili kako je jedna mala staklenka Lino Lade nepresušan izvor inspiracije. Ova omiljena poslastica uvijek nam je pri ruci, u slučaju da se zaželimo palačinki, vafla ili nam zamiriši svježi kruh i željni smo slatkog. Međutim, koristimo je i u pripremi raznolikih slastica - od brownieja, sladoleda, slatkih složenaca s kruhom, babke i muffina.

... a ponekad se ne možemo othrvati ni kasnonoćnim avanturama sa žlicom.

Danas ti prenosimo stečeno iskustvo koje proizlazi iz godina uživanja u različitim verzijama ove čokoladno-mliječne rapsodije. Postavili smo i kriterije; svi recepti su brzi, pristupačni te prilagođeni i onima koji nemaju previše iskustva u pripremi slastica. Uživaj!

Hladna kokos fantazija

Lino Lada s kokosom idealan je izbor za posebne ljetne večeri, kada želiš impresionirati bolju polovicu ili zahtjevnu ekipu. Bez brige, WOW efekt možeš postići i bez puno muke, vremena ili paljenja pećnice. Rješenje za sve probleme dolazi u obliku hladne fantazije koja obiluje kokosom i egzotičnim ananasom. 

Uz ananas i nekoliko žlica Lino Lade s kokosom, bogatog mlijekom, lješnjacima i kokosovim brašnom, trebat će ti nekoliko uobičajenih sastojaka koje zasigurno već imaš u hladnjaku i smočnici. Čaše pune radosti razveselit će i najveće protivnike vrućina!

Brzinski sladoled od Lino Lade

Da, sladoled možeš napraviti za pet minuta - i bez jaja. Sve što trebaš je Lino Lada Gold, s prženim i nasjeckanim lješnjacima, slatko vrhnje, kakao i malo mlijeka. Budući da se sladoled treba ohladiti, u ovu jednadžbu ulaze i malo strpljenja te mjesto u zamrzivaču.

Imaš dvije opcije; možeš napuniti kalupe za sladoled i umetnuti drvene štapiće ili izliti smjesu u plastičnu kutiju i poslužiti u kornetu. Naodmet nisu ni slatki dodaci, poput nasjeckane čokolade, čoko preljeva ili dodatne žlice Lino Lade. 

Kao što se vjerojatno svi možemo složiti, slastica nikada dosta, stoga ti donosimo još tri ukusna recepta kojima možeš jednostavno i brzo obogatiti svoje ljeto i vrućine učiniti podnošljivijima.

Jednostavne i efektne čoko kuglice

Prva asocijacija koju vežemo uz čoko kuglice romantične su večeri uz čašu vina. Na sreću, i u ovoj situaciji uskače staklenka omiljene Lino Lade. Ovog je puta u pitanju podatno, lako mazivo izdanje Lino Lade nougat, kojeg se isplati imati na kuhinjskoj polici. 

Od ovog namaza možeš napraviti briljantne čoko kuglice, koje su podjednako ugodne oku i nepcu. Red vrhnja, red nasjeckane čokolade, red Lino Lade i ukusni desert gotov je u tren oka.

Sastojci:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice maslaca
  • 400 g Lino Lade Nougat
  • 450 g nasjeckane čokolade (min. 50% kakaa)
  • prstohvat soli

Priprema: 

  1. Zagrij vrhnje i maslac pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Pusti da odstoji minutu pa miješaj dok se svaka čokolada ne rastopi.
  2. Dodaj Lino Ladu nougat koja je stajala na sobnoj temperaturi te malo soli. Dobro promiješaj!
  3. Prekrij smjesu plastičnom folijom pa stavi u hladnjak na barem dva sata.
  4. Kad se smjesa ohladi i zgusne, oblikuj 20 kuglica. Nemoj ih predugo držati u rukama jer će se početi topiti.

Po želji ih uvaljaj u kakao, nasjeckane lješnjake ili komadiće čokolade. Možeš ih i prošarati rastopljenom bijelom čokoladom. U slast!

Specijalno izdanje pohanog kruha

Sljedeći recept prikladan je za dane na koje ti se čini da svemir nije u ravnoteži. Ako zaista trebaš utjehu, pohani je kruh poput narodnog lijeka. Ovaj recept uključuje i bogato punjenje od Lino Lade duo, koja spaja lješnjake, mlijeko i kakao. 

Specijalno izdanje pohanog kruha možda neće riješiti sve brige, ali odnijet će pobjedu nad lošim raspoloženjem i nekontroliranom željom za slatkim. Što čekaš? 

Sastojci:

  • 4 kriške bijelog kruha
  • 3 jaja (M)
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • prstohvat soli
  • 2 žlice Lino Lade duo

Priprema:

  1. Umuti jaja s mlijekom i prstohvatom soli.
  2. Dvije kriške kruha bogato premaži Lino Ladom Duo pa ih preklopi s preostale dvije kriške.
  3. Umoči kruh s obje strane u umućena jaja pa lagano otresi ostatak. 
  4. Na tavici, na laganoj vatri, zagrij maslac. Peci kruh dvije do tri minute s jedne strane pa ga, kad poprimi zlatnosmeđu boju, okreni i pričekaj da se ispeče i s druge strane.

Razreži kruh po dijagonali na četiri trokutića pa posluži sa žlicom tučenog vrhnja i svježim bobičastim voćem. Naodmet nije ni čokoladni preljev!

Dvobojna torta od palačinki

Torta od palačinki neosporno je najjednostavniji izum koji se može narezati na kriške. Pečenje palačinki gotovo je svima već uigrana vještina, baš kao i premazivanje palačinki kvalitetnim namazima. Ovog puta u igri je Lino Lada milk - mliječni, lagani, ljetni krem namaz s visokim postotkom mlijeka i prženim lješnjacima, koji dobro pristaje uz džem od jagoda.

Preporučujemo da upotrijebiš tavicu za palačinke manjeg promjera, do otprilike 20 cm. Tako ćeš dobiti veću količinu palačinki i višu, primamljiviju tortu, a nećeš provesti dva sata kraj štednjaka. 

Sastojci za palačinke:

  • 300 g Glatkog brašna Podravka
  • 350 ml mlake vode
  • 100 ml mineralne
  • 2 jaja (L)
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • naribana korica limuna

Nadjev:

Za posluživanje: Lino Lada pillows milk

Priprema:

  1. Umuti jaja pa im dodaj brašno, šećer i sol. Postupno dodaj vodu i mineralnu, uz miješanje.
  2. Naribaj koricu limuna pa lagano promiješaj.
  3. Zagrij tavicu i nakapaj s malo ulja pa sav višak iscijedi. Na vruću tavu dodaj smjesu i peci minutu sa svake strane, dok palačinke ne poprime zlatnu boju.
  4. Ostavi ih sa strane da se malo ohlade kako bi slaganje torte bilo jednostavnije.
  5. Na prvu palačinku namaži sloj Lino Lade Milk, prekrij je drugom palačinkom i premaži je džemom. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve palačinke.

Osnovni sastojak svih su ovih recepata Lino Lada krem namazi. Njihov asortiman sastoji se od pet bezvremenskih okusa, DuoMilkNougatGold i Kokos. Kvalitetni su, bogati mlijekom i lješnjacima, lako mazivi i iskoristivi u pripremi slastica - od klasičnih palačinki pa do slojevitih torti. Još inspirativnih recepata čeka te ovdje. Lino lada - razmaži me sada!

Tekst nastao u suradnji s missGASTRO, Damira Kovačić.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.