Moj profil

Savršeno hrskavo bez duboke masnoće? Isprobali smo Philips Airfryer XXL premium i pripremili savršen burger!

Svi ljubitelji mesa, pohane ili pečene hrane zasigurno se već dugo muče s pitanjem kako postići savršenu hrskavost sa što manje masnoća. Pribjegavali smo različitim trikovima: pečenje u fritezi u dubokom ulju, zatim u poklopljenoj posudi s masnoćom u pećnici. Miješali smo ulje i mast ili pak koristili samo mast. No, kako izbjeći neželjenu masnoću u našoj hrani a opet postići efekt koji želimo da ona ima: finu hrskavost izvana, a da je mekana i ukusna iznutra?

Isprobali smo novi Philips Airfryer XXL koji koristi vrući zrak i prži, peče ili kuha omiljenu hranu s vrlo malo ili u potpunosti bez dodavanja masnoće. Airfryer koristi vrući zrak koji kruži po cijeloj košari za kuhanje pa tako i oko vaše hrane, a uz novu tehnologiju Fat Removal ovaj uređaj pomaže čak izvući višak masnoće iz hrane te ga skuplja u dnu posude. Zbog nove tehnologije uz Philips Airfryer XXL slobodno možete peći, roštiljati, ali i pripremati omiljene slastice ili meso. Pustite mašti na volju, a uz već pripremljenu knjižicu s receptima zavirite i inspirirajte se u korištenju ovog praktičnog uređaja! Pritom je posuda dovoljno velika da u njoj ispečete i cijelo pile, jer je kapaciteta od 1,4 kg.

Održavanje nakon kuhanja ne može biti jednostavnije. Posuda koja skuplja masnoću tijekom pripreme vrlo se lako uklanja i pere u perilici, a vaša kuhinja ostaje čista, bez neželjenih masnih mrlja.

Izabrali smo klasični burger i pripremili ga u Philips Airfryer XXL te nismo požalili: bio je naprosto savršen. U prilogu je i recept, te slike u koracima. Uživajte!

KLASIČNI BURGER

Sastojci:

1 kg mljevene junetine
90 g krušnih mrvica
1 luk
3 češnja češnjaka
Mljevena paprika, sol i papar

Priprema:

U zdjelu stavite meso, krušne mrvice i sitno nasjeckani luk sa 3 češnja češnjaka. Na kraju začinite 3 prstohvata mljevene paprike, 3 prstohvata soli i papar po želji. Smjesu oblikujte u 6 okruglih pljeskavica malo širih od peciva za burgere. Posložite ih na umetak s dvije rešetke, stavite u Airfryer i roštiljajte na 5-8 minuta na 200 stupnjeva Celzijusovih. Za jako pečenje burgere stavite na 8 minuta, a za srednje pečene 5 minuta.

Peciva za burgere stavite u košaru friteze Airfryer i roštiljajte 2 minute na 200 stupnjeva Celzijevih.

Natrgajte 12 listova salate te na ploške narežite 3 rajčice i 2 luka. Otvorite topla peciva, premažite s malo kečapa i stavite 2 lista salate.

Pečeni burger stavite na listove salate i prekrijte kriškom sira tipa cheddar ili nekim sličnim. Zatim dodajte plošku rajčice i nekoliko ploški luka. Stavite gornji dio peciva i poslužite.

Promo članak