Moj profil

Recenzija: čista petica za novi tablet Xiaomi Pad 5

Od gadgeta za slobodno vrijeme i opuštajuće trenutke, tablet je postao ozbiljan asistent u brojnim životnim situacijama

Ranije kada biste htjeli dočarati sretnu ženu obično bi se koristio imidž u stilu Carrie Bradshaw - odjevena u fancy odjeću i štikle, s puno šoping vrećica u ruci, vedro korača kroz sve životne izazove. Današnja slika sretne žene je posve drugačija - žena sjedi na udobnom kauču, u udobnoj kašmirskoj trenirci, sa šalicom toplog napitka i u ruci ima tablet. No, nije se promijenila samo slika sretne žene već i smisao upotrebe tableta. Naime, postao je ozbiljan digitalni asistent za brojne životne situacije.

Kao da ste u kinu s njim

Izvrstan primjer takvog wow tableta je najnoviji Xiaomi Pad 5. Za početak vrlo je elegantan model, a dolazi u jako atraktivnoj veličini zaslona od 11 inča. Opremljen je vrhunskim Dolby zvučnicima i ima ih čak četiri, po dva sa svake strane.

Pojednostavljeno rečeno, zahvaljujući premium karakteristikama, boje su prirodne, prikaz je realističan, refleksija reducirana na minimum, a zvuk naprosto izvrstan. Zvučnici su naime iznimno velike amplitude pa snažan zvuk jako sliči onome kakav susrećemo u kino dvoranama.

Ovaj novi tablet nije atraktivan samo zato što ima visoku rezoluciju zaslona i odličan zvuk već on jednostavno pruža fantastično multimedijalno iskustvo, bilo da ga se koristi za pisanje, čitanje knjiga, gledanje serija i filmova na Netflixu, slušanje glazbe, crtanje!

Pogotovo crtanje, jer s ovim modelom tableta stiže još jedan atraktivan novitet, a to je Xiaomi Smart Pen.

No krenimo redom jer Xiaomi će nas kao korisnike zbilja oduševiti odličnim omjerom ponude i niske cijene:

Posebno vizualno zadovoljstvo

Sve mobilne aplikacije koje koristite na mobitelu lako ćete instalirati i sinkronizirati na Xiaomi Pad 5, a to znači da kroz Facebook i Instagram scrollate na 11 inčnom ekranu što je posebno vizualno zadovoljstvo. Ekran je odličan za igranje igrica ali i za gledanje filmova.

Sam zaslon ima i plavo svjetlo slabog intenziteta koje štiti vid jer se ekran osvježava brzinom od 120 Hz, no uz njega ima i namjenski senzor ambijentalnog svjetla, što znači da će se prilagoditi svakom svjetlosnom okruženju.

Baterija mu je fenomenalna, napuni se za manje od 2 sata, a izdržat će 15-16 sati za slušanje glazbe i surfanje internetom.

Stražnja kamera od 13 MP, a na prednja 8 MP je jako dobra kombinacija. Kad snimate selfi prednjom kamerom cijeli ekran postaje bljeskalica - naime trenutak prije nego se kamera uključi ekran projicira bijelu LED svjetlost pa selfiji zaista izgledaju izvrsno! Ima efekt sličan kao onaj svijetleći krug za beauty fotkanje.

Crtate, svirate klavir, pišete zabilješke, sve može i to odjednom.

Čar ovog tableta je Smart Pen koji ima dvostruku funkciju: s njim je lako koristiti sve dostupne aplikacije, iako sam ekran odlično reagira i na dodir, no njegova posebna ljepota je funkcija crtanja i pisanja. To znači da ovaj tablet postaje i pravo slikarsko platno ako to zaželite.

Digitalna olovka podešena je na preko 4000 različitih osjetljivosti na pritisak te dopušta precizne, glatke poteze olovke. Još jedna čar olovke je što se pomoću magneta “zalijepi” na određenoj strani tableta ta je tako nećete zagubiti, a pri tome joj se puni baterija - za nevjerojatnih 18 minuta je potpuno napunjena!

Prednost Smart Pena je posebno zanimljiva kada otvorite dva screena, jedan za bilješke, a drugi za čitanje, surfanje ili što već u tom času želite raditi, pa si paralelno možete raditi i zabilješke dok se informirate ili učite, što je korisno za đake i studente.

U predinstalaciji aplikacija, naći ćete Google paket, ali i aplikaciju koja se zove Simply Piano pomoću koje možete lako učiti svirati klavir, naravno ako to poželite.

Prva isporuka ovog tableta je munjevito rasprodana, a ovih dana stigla je i nova tura. Uz sve to, na Xiaomi storu dobivate i dar uz kupnju Xiaomi Pad 5, a to su slušalice Redmi Buds 3 Pro.

Ono što je neočekivano i najteže povjerovati jest da je cijena ovog sjajnog tableta ispod tri tisuće kuna, točnije 2.899 kuna.

Jedino što morate odlučiti želite li sivi ili bijeli (https://mi.hr/xiaomi-tableti).

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.