Moj profil

Ovo je jelo kao vremeplov – svaka žlica munjevito vraća u djetinjstvo

Svake godine u jesen, ovo fino i toplo jelo u nama budi nostalgiju i oživljava neke stare i sretne slike kojih se rado prisjećamo

Premda je ljeto kalendarski još uvijek ovdje, vremenske prilike i sve kraći dani pokazuju da nam se jesen polako prišuljala. Nekima to zasigurno teško pada, ali morat ćete se složiti da ovo godišnje doba itekako ima svoje čari. Ne možemo sakriti da nas veseli što smo klimatizacijske uređaje i osvježavajuća pića polako počeli mijenjati dekicom i toplim okrepljujućim napicima. A posebno nas vesele jesenske namirnice koje će se pronaći na našem jelovniku.

Mirisi koji bude nostalgiju

Kad je hrana u pitanju, sigurni smo da dolazak hladnijih dana u mnogima budi nostalgiju za djetinjstvom i bezbrižnim danima. Volimo se prisjećati vremena kad smo nakon škole trčali kući gdje nas je čekao topli obrok i još uvijek možemo osjetiti onaj očaravajući miris fine juhe koji se širio cijelom kućom. Danas taj miris u nama budi lijepa sjećanja, ali nerado priznajemo da ga kao djeca nismo baš znali cijeniti.

Ovo sjajno i okrepljujuće jelo pruža bogatstvo okusa, toplinu i mirise kojima je teško odoljeti.

Sada kad smo odrasli, situacija je potpuno drukčija. U vrijeme hladnijih dana ne možemo zamisliti objed bez juhe.
Bilo da je povrtna ili sa žitaricama, u tanjuru ili zdjelici, u tjednu ili vikendom – glavno je samo da je ne preskačemo! Iako ih ima nebrojeno puno, izdvojili smo pet kategorija juha za svačije nepce.

Juha našeg djetinjstva

Kad je riječ o juhama, prva asocijacija na djetinjstvo zasigurno je fina Kokošja juha. Već 60 godina ova je ukusna, bistra juha dio svake obiteljske tradicije. U njoj pronalazimo utjehu nakon napornog radnog dana, kad poželimo na svom meniju poznate i domaće okuse. Karakteristična je po pomno biranoj kombinaciji mesnog okusa, korjenastog povrća i finih tankih rezanaca, baš poput domaćih! Priprema se u svega pet minuta, što je čini našim omiljenim saveznikom u kuhinji.

Juha koja neodoljivo podsjeća na ljeto

Imamo super prijedlog za sve oni koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da je ljeto na odlasku. Tijekom cijele godine možete uživati u pravom okusu Dalmacije uz tanjur fine, bistre, Dalmatinske juhe. Ova juha bogata rajčicom potiče sjećanje na omiljene morske dane, pa čak i kad ste kilometrima daleko od obale. Okus sočnih rajčica obogaćen mediteranskim začinskim biljem garantira uživanje za cijelu obitelj, a u ovoj juhi bez pojačivača okusa mogu uživati i vegetarijanci.

Nutritivno bogata juha

Naše mame i bake uvijek su nas učile kako je juha čarobni napitak i pravi eliksir zdravlja. Ne možemo reći da nisu bile u pravu jer smo se i sami uvjerili da samo nekoliko toplih zalogaja vruće juhe može napraviti čuda. Ne samo da opskrbljuju naš organizam tekućinom, nego sadrže bogatstvo minerala i vitamina pa samim tim jačaju naš imunitet. Bogato nutritivna juha, poput Bogate juhe s 5 žitarica, cjelovit je obrok koji nam daje energiju i grije nas u hladnim danima. Sadrži ječam, pir, zob, heljdu i kvinoju, a pomno birani začini i povrće daju joj vrhunski okus.

Krem juha od gljiva

Krem juhe savršene su za nedjeljni ili svečani ručak kad želimo ostaviti dobar dojam na obitelj i prijatelje, ali u njima volimo i uživati i tijekom tjedna. Baršunasta struktura i kremoznost u kombinaciji s pomno odabranim šampinjonima i vrganjima čine savršen spoj u Krem juhi od gljiva. U ovoj juhi pažljivom je kompozicijom začinskog bilja stvoren pun okus za sve koji žele najbolje od gljiva.

Juha s okusom jeseni

Jedan od najvećih favorita jeseni definitivno je bundeva. Može se jesti na različite načine, u slatkim ili slanim jelima, a jedan od omiljenih mnogima je Krem juha od bundeve. Posebna je po nenadmašnoj kremoznosti i okusu fine zrele bundeve upotpunjenom hrskavim sjemenkama suncokreta i biranim začinima.


Imamo odlične vijesti! Kupnjom najmanje pet Podravka juha možete sudjelovati u velikom nagradnom natječaju i osvojiti bogate nagrade. Više informacija potražite na internetskoj stranici  www.zagrijanizajuhu.hr.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.