Moj profil

Odlučili smo vas razmaziti fantastično dobrim receptima za roštilj i otkrivamo neke od najboljih

Po tko zna koji put dokažite da ste neprikosnoveni majstor roštilja te novu sezonu započnite mirisnim i slasnim jelima koja će raspametiti nepca redom svih obožavatelja vašeg kulinarskog umijeća

Već s prvim sunčanijim i toplijim danima započinje sezona jedne od naših najomiljenijih out-door aktivnosti, sezona roštiljanja koja se prepoznaje po dimu i miomirisima koji se šire iz naših dvorišta i vrtova i s terasa i balkona. Bez sumnje, uživanje u jednoj od najstarijih metoda pripreme hrane, pečenju na otvorenoj vatri koja je nastala u starije kameno doba nedugo nakon što su naši daleki preci naučili paliti vatru u koju im je potom sasvim slučajno pao i ispekao se komad mesa, zapisana nam je u genima. Stoga gotovo da ne postoji netko tko ne voli zalogaje s roštilja, baš kao što gotovo da i nema obitelji ili ekipe koja nema svojeg grill majstora.

Naravno, kako od stare, prošlosezonske slave nije lako živjeti, brojnim grill majstorima donosimo savjete i recepate koji će im uvelike pomoći da i u novoj sezoni udovolje svim svojim štovateljima njihovih umijeća te zadrže (ili pak konačno osvoje!) svoju u dimu i znoju teško stečenu titulu.

Obogatite svoju ponudu najukusnijim bbq klasicima! 

Osim ćevapčićima, ražnjićima i pljeskavicama, ukućane i prijatelje povremeno iznenadite i BBQ klasicima - slasnim i sočnim rebarcima, ramstekom i t-bon odrescima te pritom povećajte svoje šanse za titulu i poslužite ih uz maštovite priloge. Primjerice ekipu počastite receptom za BBQ svinjska rebarca u foliji posluženima s nezaobilaznim dodacima, pečenim povrćem, mladim lukom, feta sirom i naravno ajvarom.

Bez sumnje, uživanje u jednoj od najstarijih metoda pripreme hrane, pečenju na otvorenoj vatri, koja je nastala u starije kameno doba nedugo nakon što su naši daleki preci naučili paliti vatru u koju im je potom sasvim slučajno pao i ispekao se komad mesa, zapisana nam je u genima.

Pouzdajte se i u Ramstek s grilla poslužen na prepečenom kruhu te s pečenim šparogama, paprikom, cherry rajčicma i ajvarom. Borba za naklonost ljubitelja mesa s grilla nezamisliva je i bez klasičnog recepta za T-bone odrezak u grill marinadi kojeg udružite i učinite neodoljivima i s povrćem obogaćenim suhim smokvama i sirom prethodno zapečenim u pećnici.

U sastavljanju jelovnika mislite i na vegetarijance

Ne, ne i ne, roštilj nije rezerviran samo za mesoljupce. U grill zalogajima itekako mogu uživati i vegetarijanci. Štoviše mnoge kreacije koje ne sadrže meso, svidjet će se čak i onima koji ni u snu nisu sanjali da i bezmesni zalogaji mogu biti tako ukusni. Doista, Burger od slanutka na roštilju koji svoj fantastičan okus zahvaljuje i različitom povrću i sjemenkama te naravno integralnom pecivu, oduševit će i najzahtjevnija nepca bez obzira pripadala li ona ljubiteljima povrtnih ili mesnih zalogaja.

Naravno, na bezmesnom roštilju mogu se ispeći i Vege odresci s marinadom nastali od ukusnog seitana, mesa od pšeničnog brašna mariniranog u Vegeta grill umaku s pivom. K tome, na vege grill jelovniku ne smije nedostajati ni slasna biranim sastojcima bogata povrtna salata pa svakako pripremite i grill povrće na salatu  (Grill povrće na salatu - Coolinarika) obogaćeno  skutom i ajvarom.

Nemojte zaboraviti ni na male coolinaričare

Bez sumnje i mala i velika djeca jako vole roštilj te se raduju ne samo boravku na otvorenom, vatri i druženju, već i jelima, posebno ako su među njima i ona koja svojim izgledom i okusom podsjećaju na njima omiljene fast food zalogaje. Primjerice, ponudite li im Grill kobasice s povrćem u hot dog pecivu, zajedno s kobasicama i pecivom, uz slasno će mljackanje pojesti i inače nevoljeno povrće.

Kako se vjerovali ili ne, na grillu može ispeći i djeci najomiljenije jelo, Punjena grill pizza izazvat će sveopće oduševljenje i kod odraslih. Uz druge svima dobro znane i neizostavne ražnjiće, čevapčiće i ostalo, najmlađima će posebno prijati i slasna marinirana Pileća krilca s roštilja koja se baš kao i kobasice i pizza s grilla, jedu onako kako to djeca najviše vole, prstima.

Iznenadite i ljubitelje novih grill okusa. Iako mnogi grill majstori i ostali ljubitelji roštilja svjesno robuju svojim navikama i najviše uživaju u klasičnim grill okusima, postoje i oni koji barem tu i tamo požele i nešto drugačije. Vječne tragače za novim okusima razmazite receptom Piletina s kozjim sirom kojoj upečatljiv okus daruje kako kozji sir, tako i premaz od meda.

U misiji širenja gurmanskih vidika obožavatelje vašeg grill umijeća počastite fantastičnim receptom Biftek u grill marinadi koji ih neće oduševiti samo svojim okusom kojemu doprinosi i marinada od piva, već i neuobičajenim prilogom, palenti prepečenoj na grillu.

Unatoč činjenici da za mnoge mesoljupce, posebno one s kontinenta, riba nije meso, goste iznenadite  zdravim i ukusnim jelom Ražnjići od lososa, zbog čijeg će okusa oplemenjenog kriškama limuna ili limete zasigurno mnogi promijeniti svoje mišljenje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.