Moj profil

Mrkva od predjela do deserta

Mrkva je je jedno od najsvestranijeg povrća koje znamo, a možemo je konzumirati svježu, sušenu, ukiseljenu ili termički obrađenu u slanim i slatkim jelima.

Kako postoje mitovi vezani i uz hranu, tako su vjerojatno i neke od vas u djetinjstvu uvjeravali odrasli da ćete imati bolji vid jedete li mrkvu. Ukoliko ste možda bili skeptični prema toj činjenici, potkrijepili bi je pitanjem  – Pa znaš li kojeg zeca s naočalama. Već je ova šala dovoljan argument da se ubacite u klub ljubitelja tog korjenastog povrća.

Smatrate li ipak da razlog nije dovoljno dobar, onda ćemo dodati i da konzumacija mrkve doista ima određenih benefita. Naime, osim što je ukusna, doprinosi i optimalnoj funkciji organizma, jer je bogata vlaknima, antioksidansima, mineralima i naravno beta karotenom koji joj i daje narančastu boju.

Klasične torte od mrkve

Neke od najpopularnijih torti s mrkvom su u kreativnim slatkim, ali isto su tako vrijedne pažnje i one u slanim izvedbama.

Slana torta od mrkve

Također je namirnica koju ne morate termički obrađivati, jer uz malo mašte možete uživati u sirovoj torti od mrkve i uz to iskoristiti sve nutritijente.

Torta od mrkve bez pečenja

Njezin slatkasti okus dobro se slaže s različitim voćno povrtnim kombinacijama pa možete isprobati primjerice tortu od mrkve i ananasa. Vjerujemo da će vas ugodno iznenaditi ili  možda potaknuti da isprobate i druge kombinacije.

Torta od mrkve i ananasa

Mrkvasti smootihe

Mrkva u juhi, salati i džemu

Osim toga, rijetko baš srećemo povrće koje je toliko svestrano da ga volimo jesti svježe, obogatiti njome smoothie, a istovremeno savršeno će se uklopiti u juhu, salatu, džem i kolač.

Kolač od mrkve

Odlučite li pripremiti kolač od mrkve, uživat ćete u jednostavnoj i zdravoj slastici od sočnog biskvitnog tijesta koju možete ukrasti voćem ili pak kreativnost prepustiti vlastitoj mašti.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.