Moj profil

Cool chefica mjeseca travnja - editabohacek

Pretražujući virtualnu kuhinju naše cool chefice, otkrit ćemo da je riječ o vedroj i veseloj osobi koja uživa u vremenu provedenom s obitelji, druženju s prijateljima, putovanjima i naravno – kuhanju.

Sve što trebamo znati o kiflicama, rekla nam je editabohacek u svojem prvom receptu objavljenom na našim stranicama. Otada je podijelila s nama svoja iskustva, ali i sjećanja. Kako i sami znamo ponekad istaknuti, najljepše emocije dolaze nam kroz sjećanja na mirise i okuse iz bakine kuhinje. Kod naše cool chefice to je varivo grarepa koje podsjeća na staru bakinu peć, pucketanje drveća i pogled prema poljima prekrivenima snijegom uz koje se prisjeća djetinjstva. To je jedan od razloga zašto i sama danas priprema jela na kojima je odrasla.

Iako voli kuhati, isprobavati namirnice, proučavati svjetske kuhinje i kulinarske specijalitete, najviše uživa u svim varijacijama rižota. Tikvice su među rado viđenim namirnicama dok je među omiljenim mesnim namirnicama mljeveno meso pa su kriške od mljevenog mesa i torta od slanih palačinki recepti kojima je oduševila svoje ukućane, koji su joj inače degustatori.

Tražite li nešto novo, nesvakidašnje i ukusno, onda je pita od gambera prijedlog koji trebate iskušati. Niste li savršeni u miješenju tijesta za štrudle, onda će ovakva ideja za slanu štrudlu sa sirom doći kao spas.

Ne pronalazite li pak svoje mjesto među ljubiteljima graška, dajte priliku ovom varivu i možda promijenite mišljenje s prvom nadolazećom sezonom. Za sve koji vole kombinaciju mesa i tjestenine kremasta piletina rješenje je za ručak koji objedinjuje sve omiljene namirnice.

Želimo li raspravljati o favoritima, onda je među njezinim najdražim jelima rižoto s gljivama. A što za desert? Pa kada se okus kolača ne može opisati, onda je najbolje pripremiti ga i uvjeriti se, a takva je situacija s jogurt kolačem s pekmezom od šljiva. No, nećete pogriješiti niti s rolicama s vanilijom, jer su među omiljenim slasticama svih članova obitelji.

Iz kolekcije naše sakupljačice recepata, donosimo recept za gusadille s pletinom koje nas vode put Meksika, dok ćemo uz Rojoes de porco zakoračiti u portugalski restoran. Kako se sama službeno svrstala u „cimetoljupce“, podijelila je s nama recept za pužiće s cimetom, a jabuke i cimet dočarat će miris zime u bilo koje doba godine.

Jedan od njezinih stavova je da sve što je s višnjama mora biti dobro pa je tako i sa schwarzwald kockama. Veselimo se već unaprijed sezoni višanja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.